Home

Съд за Сидеров и антибългарската фашистка шайка "Атака" !


ОТКРИТО ПИСМО

СЪД ЗА СИДЕРОВ И АНТИБЪЛГАРСКАТА ФАШИСТКА ШАЙКА
„АТАКА”

Институт за модерна политика

Една самозабравила се фашистка и антибългарска шайка, наречена „Атака”, за пореден път хвърли срамно петно върху България. Посегна на храм. Поруга с крясък и насилие мирните молитви на вярващи. На наши сънародници-мюсюлмани. Така както не се посвениха да поругаят православната Великденска служба в Катедралния храм „Св.Александър Невски”. Така както се изгавриха с паметта на Баташките мъченици.
Тези фалшиви „патриоти”, жалки роби на собственото си невежество, не от днес газят с калните обувки на ксенофобията, нетолерантността и фашистката истерия заветите на Апостола Васил Левски: “Българи, турци, евреи и прочие ще бъдат равнопоставени във всякое отношение – било във

вяра, било в народност, било в гражданско отношение, било в каквото било”.
Техните системни опити да разпалват етническа и религиозна омраза, да сеят разделение в българската нация, да насъскват едни български граждани срещу други, трябва да бъдат осъдени остро, категорично и еднозначно от всички българи, институции и медии.
Нещо повече, тези изстъпления трябва да бъдат
прекратени с цялата сила на закона. Сидеров и „Атака”
трябва да бъдат изправени пред правосъдието. Защото не само
погазват фундаментите на демокрацията и гражданските свободи, но и открито заплашват националната сигурност на България. Защото нарушават Конституцията, Хартата за основните права на ЕС, Европейската конвенция за правата на човека и другите международни правозащитни актове и стандарти.
Настояваме главният прокурор Борис Велчев да поиска снемане на имунитета на Волен Сидеров и депутатите от
„Атака” и да образува наказателни производства срещу тях за осъществяване на деяния по чл. 162 и чл. 163 от Наказателния кодекс:
- за подбуждане към етническа вражда и омраза;
- за насилие срещу други граждани поради тяхната религия;
 
членството в такава организация;
- за участие в тълпа, събрана за нападение на групи или отделни граждани във връзка с тяхната етническа принадлежност.
Призоваваме националноотговорните политически сили да преустановят всякакви форми на взаимодействие и диалог с представителите на „Атака” – така, както в Европа подлагат на изолация крайните националисти и екстремисти.
 
21 май 2011 г. ИНСТИТУТ ЗА МОДЕРНА ПОЛИТИКА БОРИСЛАВ ЦЕКОВ
(ПРЕДСЕДАТЕЛ НА УС)
 
-->