Home

Е. Емин: ДПС провокира етническо напрежение, целта са местните избори

Faktor.bg

Движението иска да запази позиции в общините, които владее, смята Емин
"Предложението да се заличат от гражданските регистри насилствено наложените преди 1989-а година имена на българските мюсюлмани е провокиран скандал от ръководството на ДПС в година на местни избори", коментира Ергин Емин, председател на Сдружение "Европейска визия за етническа толерантност".
Според Ергин Емин, местните избори са изключително важни за ДПС:
"33-те общини, които владеят Движението за права и свободи, са тяхното място, където те могат да се съхранят като политическа партия. Затова началото на политическата година е провокирано със скандал, който е вероятно да доведе до етническо напрежение, което пък да доведе до капсулация", коментира Емин и попита защо толкова време ДПС не са направили промените в Закона за гражданската регистрация, при положение че партията е била в управлението и е имала много възможности да ги осъществи:

"Отговорът е, че това е едно лицемерие от страна на ДПС, именно за провокиране на скандал, което да доведе до всякакви други катаклизми, ако може и то точно в регионите, които владеят, за да се подготвят за местните избори без много, много политика. Това е една демонстрация на конвулсиите на изолираните от властта", категоричен беше Емин.