Home

ЕВЕТ на посещение в Ловешка област

lovechmedia.com
 
На 5.02, на работно посещение в Ловеч пристигна председателят на Сдружение „Европейска визия за етническа толерантност“ /ЕВЕТ/ Ергин Емин.

 

Посещението на Ергин Емин в Ловеч е част от вече осъществените обиколки в Благоевград и Перник, чиято цел е да се осъществи контакт с областните управи, назначени от ПП ГЕРБ да се проведат разговори за взаимодействие и постигане на отношения, които в прилагане на  политическите принципи би се постигнал разумен диалог за по широко участие в логическата рамка на управление на ПП ГЕРБ с даването на доверие на повече млади управленски кадри .Само да припомним, че на Парламентарните избори 2014г Сдружение ЕВЕТ подкрепи ГЕРБ със специална декларация, представена в БТА
Особено значима подкрепа ГЕРБ получи  за това в районите на Благоевград, Пазарджик, Стара Загора, Търговище, Шумен, Силистра и др., които се смятаха приоритетно контролирани от ДПС.
 
Разговорите с Областния управител от ГЕРБ д-р Мадлена Бояджиева бяха с цел осъществяване подкрепа и привличане в администрацията на различни нива млади и професионално доказани специалисти, обучавани от ЕВЕТ за това в Брюксел и в различни Европейски  университети като стипендианти.
 
ЕВЕТ проведе среща и с Кмета на Община Ловеч Минчо Казанджиев в диалог за взаимна информираност за различни предстоящи нови теми по осъществяване на съвместни Проекти за кандидатстване в обучение и образование на младите хора в етническа толерантност и познания на  религиозната търпимост като се прилагат принципите на „Опознай другият до себе си””
Състоя се и среща с Ловчанския Митрополит Гавриил, която е в знак на уважение за това, че авторитетът на дядо Гавриил е показателен в приноса му за разбирателството и сътрудничеството в междуетническата, и  междурелигиозната толерантност.
Бъдещите Местни избори 2015 пък  ще бъдат основна тема с регионалния актив на Ловеч с предстоящ анализ на политическата динамика, критерии за диалогичност с предстоящите кандидати на политическите партии, независими кандидати за кметове и общински съветници, съобщи за „Ловеч медия“   Бахтияр Караали, председател на Регионалния съвет на ЕВЕТ за Ловешки регион.
 
В същото време по БНР Ергин Емин заяви, че „Предложението да се заличат от гражданските регистри насилствено наложените преди 1989-а година имена на българските мюсюлмани е провокиран скандал от ръководството на ДПС в годината на местни избори, каквато е 2015-а. Предложението на ДПС разпали страстите в парламента. Депутатите дебатираха дълго по Закона за гражданската регистрация, без да стигнат до окончателно гласуване.
Според Ергин Емин местните избори са изключително важни за ДПС. „33-те общини, които владеят Движението за права и свободи, са тяхното място, където те могат да се съхранят като политическа партия. Затова началото на политическата година е провокирано със скандал, който е вероятно да доведе до етническо напрежение, което да доведе до капсулация“, коментира той.
Ергин Емин попита реторично защо толкова време ДПС не са направили промените в Закона за гражданската регистрация, при положение че партията е била в управлението и е имала много възможности да ги осъществи. „Отговорът е, че това е едно лицемерие от ДПС, именно за провокиране на скандал, което да доведе до всякакви други катаклизми, ако може и то точно в регионите, които владеят, за да се подготвят за местните избори без много, много политика. Това е една демонстрация на конвулсиите на изолираните от властта“, заяви Емин.